Om oss.


Alla dessa gamla bilder...

Idén med Arketyp började med en stor samling bortglömda bilder. Färgkort i hundratals kuvert, diabilder i dammiga magasin och mängder av smalfilmer packade i lådor. Resultatet av många års fotograferande som hade stuvats undan i förråd och källarutrymmen. 

...blir äntligen digitala.

Vi sorterade och scannade materialet, det bästa sparades efter årtal och ämnen på hårddiskar som ett digitalt bildarkiv. Utifrån det gjorde vi fotoböcker med teman som resor, familj och yrkesliv. Dessutom skapade vi också digitala bildalbum som är enkla att bära med sig i mobilen eller surfplattan.  

Var kommer du in i bilden?

Vårt pilotprojekt är utgångspunkten för idén om ett bolag som kan erbjuda fler den här tjänsten. Tanken är att ge dig en skräddarsydd helhetslösning för det du vill ha hjälp med. Det kan röra alla typer av bilder så väl som dokument av olika slag. Allt som går att scanna kan vi ta hand om på det sätt som du tycker blir bäst.

Digitalpanik och teknikstress.

Digitaliseringen ökar i hastighet och vi är många som har sparat gamla bilder och glömt att säkra dem för framtiden. Kanske har du själv funderat på att gå igenom bildhögarna men upptäckt att tiden inte räcker till. Det är krångligt att sätta sig in i den digitala tekniken och det kan vara känslomässigt jobbigt att titta igenom minnen som du samlat på dig genom livet. 

Arketyp Bild hjälper dig att framtidssäkra din historia.

Men från och med nu finns Arketyp som ger dig möjligheten att skapa bildminnen precis som du vlll ha dem. Vi bokar in ett möte med dig och går igenom vad du behöver hjälp med. Efter det lämnar du över allt till oss, vi tar hand om hela processen från början till slut. Dina egna idéer och funderingar är en viktig del i vårt arbete för att förverkliga dina önskemål och vi ser fram emot att få ge dina gamla bilder nytt liv i en digital värld.


VÄLKOMMEN TILL ARKETYP.Bolagets grundare

Åsa Nordien - frilansfotograf med mer än tjugo års erfarenhet av uppdrag för SVT, TV4 och en mängd olika produktionsbolag. Utbildad vid Högskolan i Skövde och Stockholms Universitet. Filmar och redigerar och tar även uppdrag som stillbildsfotograf. Har också gått kursen webbredaktör/content producer på Poppius journalistskola.

Michaël Berglund - entusiastisk amatörfotograf som "drunknade" i alla sina gamla bilder och fick hjälp av Åsa att bygga upp ett digitalt bildarkiv och formge fotoböcker. Michaël är styrelseordförande och rådgivare med ett förflutet som läkare, ägare till företaget Snöresor och headhunter.